Universal Voice System

Universal Voice System

Wat is het Universal Voice System

Tijdens VocalMasterclass krijg je les volgens het Universal Voice System (UVS). Dat is een zangmethode die voor iedereen te begrijpen is en concrete handvatten biedt. Door de makkelijke taal en simpele oefeningen, kan je in korte tijd veel vooruitgang boeken. 

De Stemkarakters

Dit zangsysteem is geïnspireerd door en gebaseerd op bekende methodes als Estill Voice Training en Complete Vocal Technique. Echter, bij die systemen komt veel theorie kijken, terwijl je bij UVS meteen aan de slag kan. 
Zoals de naam al zegt, is het een universele methode die voor elke stijl toepasbaar is. Dus als jij je wilt verdiepen in jazz, of juist pop, kan dat allemaal met deze ene methode.

In korte tijd zet je enorme stappen. Het systeem werkt vanuit vier stemkarakters:

  • Het ‘roepende’ karakter (Belt)
  • Het ‘sprekende’ karakter (Speech)
  • Het ‘zingende’ karakter (Classical)
  • Het ‘fluisterende’ karakter (Whistper)

Elk van deze karakters komen tijdens ons zang zomerkamp aan bod.

 

Andere methode?

Heb jij altijd les gehad volgens een andere methode? Geen probleem. UVS sluit aan op alle technieken die al bestaan en sluit geen andere theorieën uit. Deze methode maakt het simpelweg wat makkelijker om andere methodes te begrijpen. Zo is het een fantastische basis voor als je weinig ervaring hebt. Maar ook op conservatoria en onder professionals is deze methode zeer geliefd. 

 

The Universal Voice Guide

Deze methode is opgezet door Alberto ter Doest; een hele bekende vocal coach in Nederland. Zo heeft hij les gegeven op het conservatorium van Rotterdam en is hij een gerenommeerd en veel gevraagd zangdocent. Hij was betrokken als vocal coach bij grote shows als Miss Saigon, Rent, Joe, Little Shop Of Horrors, Aïda, Chorus Line en Copacabana. Ook heeft hij zelf op de planken gestaan in producties als Les Miserables, Cats, The Phantom of the Opera en Closer than Ever.

 

Met al die ervaring, én kennis van alle andere bekende zangmethodes, is Alberto tot deze nieuwe zangtechniek gekomen. Hij heeft alles omschreven in het boek ‘The Universal Voice Guide’. Leuk weetje: Alberto gaf afgelopen jaar een gastcollege tijdens MusicalCamp en MuziektheaterKamp! Ook Syd Horster en Elke Rouwmaat, twee van onze vaste docenten, hebben meegewerkt aan dit boek! 

Kijk voor meer informatie over deze zangmethode, Alberto of het boek op de website van Universal Voice System

Correspondentieadres

KampVakanties.nl
Ramaekers Entertainment
Rijksweg 324
2071 CR Santpoort-Noord

BTW NR: 180582185B01
KVK: 24480035

© 2009-2017 KampVakanties.nl